...Hæklede fly...

…Moooar jeg har lavet??…





…Pøller, prut, pubad, addr, lave stort, bummelum… Kær brunt produkt af toiletbesøgene har mange navne, så mange navne at vi hver især hælder til et bestemt…

Baggrunden for netop dette indlæg, er at jeg har ufattelig god tid til at tænke og jøsses hvor bruger jeg bare meget tid på indre monologer, omhandlende de mest vanvittige ting. Det er hvad der sker, når ens dage går med pludder pladder med Manne, “Gyyyyy” “uhhhh” “huhuhu” – så hvis mit ellers så fint udviklede ordforråd skal vedligeholdes, så må jeg snakke med mig selv.

Jeg er uddannet pædagog, og har været ansat i forskellige daginstitutioner, og har derfor hørt mange kreative versioner af nummer to. Prut, lort, bummelum, nr.2, skide osv. Børn er så fantastisk bramfrie og ærlige, så prut, lort, tis og andet, er ikke noget man holder for sig selv.

Jeg er også meget for, at man, både som forældre men også som pædagoger, ikke gør noget så naturligt, til noget man ikke snakker om. For det er ikke forkert at skulle hverken det ene eller andet på toilettet. Det er ok at børn sætter ord på, hvad de skal derude, især fordi de de første leveår kræver en smule toilet assistance. Så af praktiske årsager, kan det være en fordel at man er mentalt forberedt på, hvad det er man begiver sig ud i! Også stritter det bare fuldstændig på mig når børn siger de har lavet ‘lort’, sådan et klamt ord skal da ikke komme ud af munden på søde små børn. 

Men hvad skal man så kalde det?

Ja ja, tis er tis, og kan næppe hedde andet. Jeg har i hvert fald ikke hørt nogle kreative versioner af det, mange børn kan alligevel ikke udtale “urinere”, så det alternativ stryger vi af listen. Fæces og fekalier, okay jeg gad godt høre en 3-årig bruge det i en sætning. Og jeg slår lige fast en gang for alle, her i huset er pølser mad, ikke noget vi putter i toilettet – i disse madspilds tider, skulle vi jo nødig forvirre lille Manne.

Så her hedder det ‘pruttemand’, det lyder lidt pudsigt når vi siger det, men laver man lige et rul med tungen når man siger pruuuttemand, så kan det være ret underholdende :-)…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

...Hæklede fly...