...Ja, jeg er nok lidt irriterende...

…Andre mødre ved altid bedst…

Kender I dem? Moralens mødre vogtere der våger over sundhedstyrelsens retningsliner og nærmest er så perfekte at solen skinner ud af enden på dem. Dem der uden tøven dømmer og kaster med gloser, og ikke tænker to gange, når morale pisken skal svinges. “Jeg har min holdning, om du vil høre den eller ej” – bevares, du må da tale alt det du vil, men chancen for at jeg retter ind, er cirka ligeså stor, som at vinde milliongevinsten i Eurojackpot.

Hvorfor er det blevet okay at dømme og nedgøre hinanden? Hvorfor er der ikke rum til forskelligheder? 

Især hvis man har været gravid, er man stødt på kvinder, som uden tøven dømmer og kommenterer på det stykke brie, du lige tillod dig at snige ned sammen med resten af brunchen. Din krop bliver allemands eje og alle mands ret til at kommentere, din krop er ligeså meget din som den er alle andres, og det får du at føle. For du skal nok få af vide, hvordan du skal være gravid, og hvad du absolut ikke må spise, drikke eller for den sags skyld, indånde.

Selv var min graviditet ganske afslappet, jeg levede efter “alt med måde”. Ja, spis dog det stykke brie, bare du lader være med at æde hele osten. Og nej, laksen behøver ikke være fra Nordsøen, for du spiser næppe mere end et par skiver. “Graviditet er ikke en sygdom” – fik jeg nok af vide 1.000 gange, men alligevel behandles man som om, man liiiige har bedst af at få skåret tingene ud i pap. I tilfælde af, at budskabet ikke er feset ind de gange jordmoderen har fortalt dig det….

20141113_083450

“Jeg fik også et glas vin, da jeg var 4 mdr henne”… Man kan næsten mærke det forargede gys der løber igennem lokalet, tænk sig at hun vil ofre sit barns ve og vel, for et glas vin. Holdt stop, og lige et øjeblik. Vi kan meget hurtigt blive enige om, at forskningen har udviklet sig, og det idag er meget tydeligt bevist at alkohol og graviditet er NO GO! Men så kan vi jo også hurtigt blive enige om, at man ikke vidste det i 70’erne, og at man dengang ikke hold sig tilbage fra alkoholen. Og idag dåner vi bare ved tanken om at være i samme lokale som en flaske åbnet rødvin. Ja, jeg fik ét enkelt glas rødvin, og Manne virker sku til at være en gæv gut – altså han har morens gener imod sig, men måske vokser han fra det 🙂

Men hvordan beskytter man så sig selv mod de dersens medlemmer af Mor mafiaen… Min sundhedsplejerske sagde så venligt “Du skal bare sig til de kloge mennesker” – ‘Tak for dit venlige råd, men jeg vælger nu at gøre hvad jeg finder bedst’… Som hvidløg på en vampyr 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

...Ja, jeg er nok lidt irriterende...